Hillevi Englund, UU Innovation
En före detta forskare som efter ett decennium i industrin hittade den perfekta mixen av båda världarna: innovationskontoret! I rollen som affärsrådgivare vid UU Innovation hjälper jag framförallt forskare inom livsvetenskaper att ta sina forskningsresultat vidare mot tillämpning.
Tillsammans är landets innovationskontor en enorm kraft för att katalysera den innovationsmotor som universiteten är. SNITTS är en viktig plattform för att länka oss samman, driva professionsutveckling och erfarenhetsutbyte, och jag vill gärna bidra i den utvecklingen genom att engagera mig i SNITTS Styrelse
Jag vill gärna utveckla det nationella utbytet och formerna för samarbete oss innovationsrådgivare emellan. Även utvecklingen av professionen ligger mig varmt om hjärtat, liksom systemfrågor som är grundläggande för att möjliggöra nyttiggörande av forskning.
Jessica Bergsjö, Linnéuniversitetet
Med en akademisk bakgrund inom företagsekonomi, turism, marknadsföring och kommunikation har jag undervisat i entreprenörskap och turism samt drivit företag sedan 2011. Min erfarenhet spänner över stads- och fastighetsutveckling, affärsrådgivning, konceptutveckling, eventproduktion och journalistik. De senaste åren har jag fokuserat på upplevelsedesign och moderatorskap – alltid med hållbarhet i centrum.
Som innovationsrådgivare vid Linnéuniversitetet stödjer jag forskare i att förverkliga idéer och skapa samhällsnytta genom innovation och hållbara lösningar.
Jag har tidigare erfarenhet av styrelseuppdrag inom Ung Företagsamhet, Porten (socialt företag inom restaurang), Kalmar HC (hockeyklubb), Kalmar Co (co-workingspace), Mindshift (förening för att psykiskt välmående) och nuvarande ordförande i Coompanion Kalmar län. Jag har en styrelseutbildning att luta mig mot och det har alltid intresserat mig att bidra i olika verksamheters utveckling. Det vore väldigt spännande att få lära mig mer om SNITTS alla ämnesområden och verksamhet och jag hoppas kunna bidra med något som en småländsk röst från ett av de mindre lärosätena på landsbygden.
Min grundinställning är att inte ”sitta” i styrelse utan ”jobba” i styrelse 😊 Jag vill gärna bidra med mina erfarenheter, både som entreprenör och utifrån mitt uppdrag idag som Innovationsrådgivare. Min hjärtefrågor rör social innovation, hållbara verkligheter både för människan, affärsmodellen och verksamheter. Kommer till nytta delar jag gärna med mig av mitt stora härliga kontaktnät, för nätverkandets konst har jag alltid investerat mycket i.
Mariano Leone, Karlstads universitet
Jag arbetar som Innovationsrådgivare vid Karlstads universitet med fokus på att aktivt identifiera innovationer hos forskare som inte själva söker upp oss. Jag har en bakgrund som entreprenör, och har drivit företag inom de kreativa näringarna samt arbetat inom offentlig och privat sektor med affärs-, produkt- och näringslivsutveckling. Jag har även erfarenhet från inkubatorer och science parks, där jag har arbetat både strategiskt på styrelsenivå och operativt med start-ups med fokus på innovation, hållbarhet och tillväxt samt i projekt där jag sammanförde akademi, offentlig sektor och näringsliv.
Det är en spännande möjlighet att fördjupa mig i min yrkesroll och samtidigt bidra till att stärka innovationsarbetet. SNITTS spelar en central roll som kunskapsarena, och jag ser fram emot att utbyta erfarenheter med kollegor från olika lärosäten och att arbeta för kunskapsförmedling och starkare samarbete. Jag vill bidra med mina erfarenheter och drivkrafter för att utveckla och effektivisera vårt gemensamma innovationsstöd.
Jag vill bidra till att stärka den akademiska infrastrukturen genom att utveckla entreprenörskap och industrisamverkan så att innovationsarbetet leder till större effekt och samhällsnytta. Hit hör också att tydliggöra kopplingarna till innovationsstödsystemets övriga aktörer, såsom inkubatorer, för att stärka innovationsstödets effektivitet. Jag vill även fortsätta arbeta för att bredda målgruppen av forskare som tar del av innovationsstödet för att säkerställa att fler forskningsidéer skapar nytta.