Programmet uppdateras kontinuerligt, så kika snart in här igen!
(Senast uppdaterat 2025-03-20)
Ta chansen att inspireras, knyta kontakter och uppleva innovationskraften i regionen! Under eftermiddagen den 29/9 får du en unik inblick i banbrytande forskning, teknikutveckling och innovationsmiljöer vid Linköpings universitet och dess samarbetspartners.
Intresseanmälan öppen t.o.m. 8 juni
Läs mer om de olika alternativen längre ned på sidan (fler alternativ kommer inom kort) och välj det som lockar dig mest när du anmäler dig till konferensen. Anmälan till de mest populära alternativen öppnar närmare midsommar.
Informellt mingel där du har möjlighet att själv köpa enklare snacks eller dryck om du önskar. Ingen föranmälan behövs och vi hoppas att ni har möjlighet att titta förbi och byta några ord med oss under kvällen.
Konferensens program startar 09:30 (mingel och fika från 09:00) - programmet avslutas 16:30
09:30 Välkomna till Linköping och IbyC 2025!
10:10 Öppnings-session: Resiliens – stärkt innovationsstöd i en föränderlig värld
11:00 Workshops
11:50 Parallella sessioner
12:30 LUNCH
13:30 Konkret erfarenhetsutbyte - Delta i Campfire eller Öppen Scen
Läs mer om detta och anmäl ditt ämne här
14:40 Parallella sessioner
15:20 Eftermiddagsfika
15:50 Avslutande session dag 1
18:30 Konferensmiddag med mingel och festligheter
Start 09:00 - programmet avslutas 13:00
09:00 Välkomna tillbaka - återblick dag 1
09:15 Öppning dag 2
09:50 Förmiddagsfika
10:20 Parallella sessioner
11:00 Konkret erfarenhetsutbyte - Delta i Campfire eller Öppen Scen
Läs mer om detta och anmäl ditt ämne här
12:10 Plenum avslut - tack för i år!
13:00 LUNCH
13:15 Möjlighet att boka in egna möten (13:15-17:00)
I spåret Verktygen tar vi del av nätverkets samlade erfarenheter och insikter. Genom berättelser från kollegor runt om i landet får vi en inblick i deras arbetssätt, metoder och verktyg – vad har fungerat, vilka lärdomar har dragits och hur kan vi anpassa dessa till vår egen verksamhet? Tillsammans stärker vi vår kompetens och håller oss uppdaterade i en ständigt föränderlig värld.
I spåret Kunskapen riktar vi blicken mot de nya områden som formar och utvecklar vår profession. Vi utforskar de mer otrampade stigarna och fördjupar oss i kunskap som hjälper oss att bli ännu bättre i vårt hantverk. Genom nya insikter och perspektiv skapar vi en bredare förståelse för innovationsstödets utveckling och rustar oss för framtidens utmaningar.
I spåret Perspektiven utforskar vi nya sätt att tänka och arbetar med metoder som kan stärka både vår innovationsförmåga och arbetsglädje. Här får du möjlighet att vidga dina perspektiv inom innovation, utmana ditt sätt att arbeta och fylla på med energi inför framtiden!
Intresseanmälan öppen t.o.m. 8 juni
Läs mer om de olika alternativen nedan (fler alternativ kommer inom kort) och välj det som lockar dig mest när du anmäler dig till konferensen. Anmälan till de mest populära alternativen öppnar närmare midsommar.
Upptäck framtidens medicinska bildvetenskap på CMIV!
CMIV är ett tvärvetenskapligt centrum som utvecklar avancerade metoder för bildanalys och visualisering inom hälso- och sjukvård. Under rundturen, ledd av föreståndaren Anders Persson, får ni se hur forskare arbetar med allt från kvantitativ MR av hjärnan till utveckling av medicinska digitala tvillingar och AI-baserad bildanalys.
CMIV initierades av Linköpings universitet, Region Östergötland och Sectra AB, och är en mötesplats för akademi, klinik och industri. Missa inte chansen att se hur morgondagens medicinska lösningar skapas och få en unik inblick i forskningen som formar framtidens sjukvård.
Tid: 15.00-17.00
Samling: Norra entrén, Universitetssjukhuset i Linköping
Max antal deltagare: 45 st
I februari 2024 togs det första spadtaget på det nya Fenomenmagasinet (Science Center) och bygget är nu i full gång. Fenomenmagasinet får ett helt nytt, specialbyggt hus i Valla fritidsområde, granne både geografiskt och innehållsmässigt med Linköpings universitet. Det kommer att bli en mötesplats för skolelever, studenter, forskare och allmänhet, präglad av ett tvärvetenskapligt sätt att se på världen och där man kan arbeta fram lösningar på vår tids utmaningar. Verksamhetens främsta uppdrag är att öka intresset för naturvetenskap och teknik. Redan i dag samarbetar Fenomen-magasinet med lärarutbildningen och med studenter vid LiU men vill i framtiden bredda samarbetet till alla fakulteter och fler institutioner. Fenomenmagasinet öppnar för allmänheten först under 2026 men nu har ni chansen att få en exklusiv visning av verksamhetschefen Åsa Mistrén Kämpe.
Tid: 15.00-17.00
Uppsamling: Studenthuset, Campus Valla
Max antal deltagare: 70 st
Visualiseringscenter C är ett världsledande center för visualisering och interaktiva upplevelser. Under besöket får du en guidad tur genom deras utställningar och labb, där du kan uppleva hur avancerad visualiseringsteknik används inom forskning, utbildning och industri. Besöket inkluderar en demonstration av deras senaste projekt inom industriella tillämpningar och stadsplanering. Dessutom får ni njuta av en Wisdome-upplevelse.
Tid: 15.00-17.00
Under denna rundtur får du en introduktion till stödet kring utvecklingen av hållbar elektronik kopplat till forskning och företagande i Norrköping - ett samspel mellan Linköpings Universitet, RISE och Norrköping Science Park.
Rundturen börjar vid Laboratoriet för Organisk Elektronik (LOE), där du får en presentation av deras banbrytande forskning inom organiska och hybridmaterial. Fokus ligger på energilagring, medicinsk teknologi och hållbara teknologier. Rundturen inkluderar demonstrationer av deras senaste projekt och teknologier.
Därefter fortsätter vi till Printed Electronics Arena (PEA), där du får en inblick i deras toppmoderna labb och renrum. Här kan du se hur akademisk forskning och industriella tillämpningar möts för att skapa innovativa lösningar inom tryckt elektronik.
Slutligen avslutas rundturen i acceleratorn för företag inom området organisk och tryckt elektronik House of Organic Printed Electronics (HOPE). Här får du en översikt av det arbete som sker här och hur företag inom området kan få stöd. Här får du också möjlighet att nätverka och ställa frågor till experterna.
Tid: 15.00-17.00